INUNDAŢII şi alunecări de teren în India: Peste 60 de morţi, din cauza musonului - GALERIE FOTO

Peste 60 de persoane au murit sau au fost date dispărute în nordul Indiei, în timp ce alte câteva mii au rămas izolate, din cauza ploilor torenţiale aduse de un muson timpuriu, au anunţat autorităţile marţi.

547 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII şi alunecări de teren în India: Peste 60 de morţi, din cauza musonului - GALERIE FOTO

INUNDAŢII şi alunecări de teren în India: Peste 60 de morţi, din cauza musonului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elicoptere militare au fost chemate să recupereze locuitorii şi pelerinii blocaţi în statul Uttarakhand, în apropiere de Himalaya, unde numeroase case şi drumuri au fost măturate de inundaţii şi de alunecările de teren.

"Noi nu putem să confirmăm numărul morţilor deoarece majoritatea liniilor de comunicaţie sunt întrerupte de-a lungul statului", a declarat Yashpal Arya, ministrul pentru catastrofe naturale. "Dar cel puţin 60 de persoane au murit fără îndoială şi 50.000 sunt blocate".

Nivelul apelor râurilor şi fluviilor continuă să urce, blocând străzile şi sute de pelerini care se îndreptau spre locurile de cult hinduse, potrivit oficialilor locali.

Noi ploi îngreunează operaţiunile de ajutor din Uttarakhand. Echipele de intervenţie de urgenţă campează în oraşul de pelerinaj Haridwar, aşteptând să ajungă pe cale aeriană în sectoarele cele mai afectate din regiune.

Imaginile televizate prezintă o statuie gigantică a divinităţii Shiva înconjurată de apele învolburate ale unui râu ieşit din matcă, la Rishikesh, tot în statul Uttarakhand.

"Situaţia nu este strălucită. Meteorologii au previzionat că ploile vor continua cel puţin trei zile", a declarat pentru televiziune Amit Chandola, un responsabil din cadrul guvernului local.

În statul vecin Himachal Pradesh, cel puţin opt persoane ar fi murit, potrivit unui poliţist contactat de AFP.

În apropiere de frontiera tibetană, a nins în mai multe sate, un fapt neobişnuit pentru acest sezon, izolând păstorii şi turmele lor, a declarat şeful unui sat luni.

Sectorul agricol, sursă de venit pentru milioane de indieni, depinde de muson, care acoperă puţin câte puţin tot subcontinentul indian din iunie şi până în septembrie, însoţit cel mai adesea de inundaţii.

În acest an, musonul a acoperit toată ţara cu două săptămâni înainte de data obişnuită. Potrivit departamentului indian de meteorologie, ţara a avut cu 68 la sută mai multe precipitaţii decât în mod obişnuit pentru acest moment al anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici