Inundaţii şi rafale puternice de vânt, în vestul şi nordul Marii Britanii

Ploile severe, rafalele de vânt violente şi valurile puternice au provocat vineri inundaţii în sud-vestul Angliei, în Ţara Galilor şi Scoţia, autorităţile britanice îndemnându-i pe locuitori să nu se apropie de litoral.

512 afișări
Imaginea articolului Inundaţii şi rafale puternice de vânt, în vestul şi nordul Marii Britanii

Inundaţii şi rafale puternice de vânt, în vestul şi nordul Marii Britanii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

În timp de valuri enorme lovesc coastele ţării, Agenţia britanică pentru Mediu a avertizat că plimbările pe litoral ar putea fi "extrem de periculoase".

În apropiere de Plymouth, în Devon (sud-vestul Angliei), echipele de salvare încercau să găsească un tânăr, în vârstă de 18 ani, dispărut joi, după ce a părăsit domiciliul său pentru a fotografia intemperiile.

La Burry Port, în sudul Ţării Galilor, zeci de curioşi veniţi să vadă marea au fost rugaţi de poliţie să se îndepărteze de litoral. Acest oraş a fost lovit vineri dimineaţă de valuri imense şi rafale de vânt care depăşeau viteza de 112 kilometri pe oră.

"Oamenii îşi pun viaţa în pericol rămânând acolo", a subliniat purtătorul de cuvânt al autorităţilor locale, Ron Cant.

"Ei nu-şi dau seama ce ascund aceste valuri. Ele aduc multe pietre şi le aruncă violent", a afirmat Cant, adăugând că "pietre care atingeau o greutate de 50 de kilograme" au fost "aruncate (de valuri) într-o parcare".

Alerte de inundaţii puternice au fost decretate în comitatele Gloucestershire şi Dorset (sud-vest), precum şi în Ţara Galilor, unde au fost evacuaţi mai mulţi locutori, ca măsură de precauţie.

În Irlanda de Nord, zonele de litoral au fost inundate, în timp de Belfastul, relativ, nu a fost afectat de intemperii.

Condiţiile meteorologice au determinat Guvernul britanic să convoace comitetul de urgenţă Cobra.

Marea Britanie este afectată de ploi şi rafale de vânt puternice în ultimele două săptămâni.

De asemenea, inundaţii puternice au loc în Bretagne, în nord-vestul Franţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici