Inundaţiile din Bulgaria au provocat pagube de 11 milioane de euro la infrastructura rutieră

Inundaţiile din Bulgaria au provocat în numai 24 de ore pagube la infrastructura rutieră în valoare de 22 de milioane de leva (11 milioane de euro), a anunţat marţi, într-un interviu pentru postul de televiziune bTV, ministrul Dezvoltării regionale, Liliana Pavlova.

128 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile din Bulgaria au provocat pagube de 11 milioane de euro la infrastructura rutieră

Inundaţiile din Bulgaria au provocat pagube de 11 milioane de euro la infrastructura rutieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pavlova a precizat că autorităţile bulgare vor cere ajutor prin intermediul Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene, înfiinţat în 2002 pentru a oferi asistenţă statelor membre UE în caz de dezastre naturale, relatează site-ul Novinite.com.

În prezent, situaţia este critică în Elhovo, în municipalitatea Iambol, în condiţiile în care râul Tundja mai are puţin şi iese din matcă. Locuitorii din zonă vor fi evacuaţi cu promptitudine, a adăugat ministrul.

Alte regiuni în care situaţia este critică, potrivit ministrului Dezvoltării regionale, sunt Devin, Burgas, Slancev Briag şi Iambol.

Pavlova a estimat că o schimbare climatică bruscă ar fi cauzat inundaţiile, care au determinat declararea stării de urgenţă în patru regiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici