Investigaţie The Guardian: 83 de imigranţi deportaţi din SUA, asasinaţi la revenirea în ţări din America Centrală

Cel puţin 83 de imigranţi deportaţi forţat din Statele Unite în ultimul an au fost asasinaţi de grupuri infracţionale la revenirea în El Salvador, Guatemala şi Honduras, conform unei investigaţii realizate de cotidianul The Guardian.

6568 afișări
Imaginea articolului Investigaţie The Guardian: 83 de imigranţi deportaţi din SUA, asasinaţi la revenirea în ţări din America Centrală

Investigaţie The Guardian: 83 de imigranţi deportaţi din SUA, asasinaţi la revenirea în ţări din America Centrală

Administraţia Barack Obama deportează imigranţi aflaţi în ilegalitate, dar mulţi dintre cei repatriaţi în ţări din America Centrală riscă să fie asasinaţi de organizaţii infracţionale la scurt timp după revenire, arată ancheta jurnaliştilor britanici.

Ziarul The Guardian a studiat cazurile a trei tineri din Honduras care fugiseră în Statele Unite după ce rude ale lor fuseseră ucise de grupări criminale. La revenirea în Honduras după expulzarea din Statele Unite, cei trei au avut aceeaşi soartă.

Jurnaliştii ziarului The Guardian şi Elizabeth Kennedy, sociolog la Universitatea din San Diego, au stabilit că, începând din ianuarie 2014, 83 de clandestini repatriaţi de autorităţile americane au fost asasinaţi la revenirea în ţările de origine. Trei bărbaţi deportaţi au fost ucişi în Guatemala, 45 la revenirea în El Salvador, iar 35 în Honduras.

Potrivit experţilor, este foarte probabil ca numărul să fie mult mai mare.

Organizaţiile pentru drepturile omului au acuzat în mai multe rânduri Statele Unite de încălcarea obligaţiilor privind acordarea azilului, argumentând că mulţi dintre imigranţii repatriaţi sunt expuşi violenţelor.

Recent, Statele Unite au cerut Uniunii Europene să primească sute de mii refugiaţi care fug de conflictele din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici