Irakli Garibaşvili, în vârstă de 31 de ani, a fost confirmat în funcţia de premier al Georgiei

Parlamentul georgian l-a confirmat, miercuri seară, pe Irakli Garibaşvili în postul de premier al acestei foste republici sovietice din Caucaz, succedându-l pe aliatul său apropiat, miliardarul Bidzina Ivanişvili.

105 afișări
Imaginea articolului Irakli Garibaşvili, în vârstă de 31 de ani, a fost confirmat în funcţia de premier al Georgiei

Irakli Garibaşvili, noul premier al Georgiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Parlamentul a aprobat noul guvern cu 93 de voturi pentru şi 19 împotrivă", a declarat preşedintele Legislativului georgian, David Usupaşvili.

Garibaşvili a ţinut să-i mulţumească mentorului său, Ivanişvili, pentru că l-a ales să-i succeadă în postul de premier.

"Promit poporului georgian să continui calea dumneavoastră şi să servesc compatrioţii noştri şi ţara", a adăugat noul premier. El este cel mai tânăr şef de Guvern numit vreodată în acest post.

Potrivit unei reforme constituţionale, el are mai multe puteri decât preşedintele, un alt aliat al lui Bidzina Ivanişvili puţin cunoscut marelui public, filosoful Ghiorghi Margvelaşvili, ales la sfârşitul lunii octombrie în locul lui Mihail Saakaşvili.

Noul premier a fost aproape complet necunoscut marelui public până la nominalizarea sa în postul de ministru de Interne, în octombrie 2012.

Garibaşvili a absolvit Universitatea Sorbona din Paris, unde a studiat relaţii internaţionale, şi a lucrat aproape un deceniu pentru Ivanişvili. El a condus fundaţia caritabilă a miliardarului şi a lucrat în banca sa. De asemenea, a lucrat pentru casa de discuri a fiului său, un cântăreţ de muzică rap.

Ivanişvili a anunţat de mai mult timp că va demisiona după alegerile prezidenţiale din octombrie pentru a se consacra societăţii civile. El a afirmat că a realizat tot ce şi-a dorit după victoria obţinută în alegerile legislative din 2012 în faţa partidului rivalului său politic, Saakaşvili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici