Iran: Liderul opoziţiei lansează mişcarea "Drumul verde al speranţei"

Politicianul iranian de opoziţie Mir Hossein Moussavi şi-a denumit "Drumul verde al speranţei" mişcarea înfiinţată pentru a contesta realegerea preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, a relatat, duminică, ziarul reformator Etemad Melli.

51 afișări
Imaginea articolului Iran: Liderul opoziţiei lansează mişcarea "Drumul verde al speranţei"

Iran: Liderul opoziţiei lansează mişcarea "Drumul verde al speranţei"

"Drumul verde al speranţei este creat pentru apărarea cererilor legitime ale poporului în vederea obţinerii drepturilor sale", a afirmat Moussavi cu ocazia unei reuniuni, desfăşurate la o dată neprecizată, cu membrii Asociaţiei Medicilor Islamici, potrivit cotidianului.

Mir Moussavi, care a ocupat locul al doilea în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 12 iunie, a acuzat autorităţile de fraudă masivă şi a refuzat să recunoască legitimitatea lui Ahmadinejad în calitate de preşedinte.

"Culoarea verde este simbolul acestui drum, iar solicitarea lui este aplicarea pe deplin a Constituţiei", a mai afirmat Moussavi, precizând că mişcarea sa este alcătuită "dintr-un număr imens de reţele sociale autoconstituite şi independente".

Moussavi anunţase anterior crearea unui front politic menit să asigure continuarea contestării rezultatelor scrutinului prezidenţial.

Alegerile au generat manifestaţii în masă, reprimate în mod sever de autorităţi.

Cel puţin 4.000 de manifestanţi au fost arestaţi, iar treizeci de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit datelor oficiale, în cursul acelor evenimente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici