Iranul a testat o versiune modernizată a rachetei cu rază scurtă de acţiune Fateh-110

Iranul a testat cu succes o versiune modernizată a rachetei balistice cu rază scurtă de acţiune Fateh-110, verificând capacitatea de distrugere a ţintelor terestre sau maritime, anunţă ministrul iranian al Apărării, Ahmad Vahidi.

249 afișări
Imaginea articolului Iranul a testat o versiune modernizată a rachetei cu rază scurtă de acţiune Fateh-110

Iranul a testat o versiune modernizată a rachetei cu rază scurtă de acţiune Fateh-110 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Fără a preciza când a avut loc testul, Vahidi a afirmat că acest tip de rachetă va avea de acum înainte o rază de acţiune de peste 300 de kilometri, putând atinge ţinte din Golful Persic şi din Marea Oman, precum şi ţinte aflate la sol.

"Această rachetă este o armă disuasivă", a dat asigurări ministrul iranian, avertizând că "va fi utilizată împotriva celor care au intenţii rele faţă de Republica islamică Iran".

Iranul efectuează frecvent teste cu rachete şi manevre militare, în contextul în care Israelul şi Statele Unite nu exclud posibilitatea unor raiduri aeriene împotriva instalaţiilor nucleare iraniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici