Iranul a transferat în arest la domiciliu deţinuţi care ar putea fi eliberaţi într-un schimb cu SUA

Autorităţile din Iran au transferat din închisori în arest la domiciliu cinci persoane care au dublă cetăţenie, iraniană şi americană, pe fondul sugestiilor Teheranului privind un potenţial schimb de deţinuţi cu Statele Unite, afirmă surse citate de agenţia The Associated Press.

167 afișări
Imaginea articolului Iranul a transferat în arest la domiciliu deţinuţi care ar putea fi eliberaţi într-un schimb cu SUA

Iranul a transferat în arest la domiciliu deţinuţi care ar putea fi eliberaţi într-un schimb cu SUA

Administraţia de la Teheran nu a confirmat oficial informaţiile, care intervin după luni de tensiuni între Statele Unite şi Iran.

Statele Unite suplimentează de câteva săptămâni prezenţa militară în zona Golfului Persic, în contextul în care Forţele Navale iraniene au sechestrat mai multe nave comerciale. La bordul navelor comerciale care tranzitează Strâmtoarea Ormuz ar putea fi plasaţi militari americani.

În pofida tensiunilor, generate şi de activităţile nucleare iraniene, în iunie, Ministerul de Externe de la Teheran a semnalat că Iranul şi Statele Unite ar putea efectua curând un schimb de deţinuţi dacă Administraţia de la Washington manifestă bunăvoinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici