Iranul a trimis avioane fără pilot şi material militar în Irak

Iranul a trimis în secret avioane fără pilot de supraveghere şi material militar în Irak, pentru a ajuta Bagdadul în lupta contra insurgenţilor sunniţi, a afirmat miercuri cotidianul The New York Times, citat de AFP.

548 afișări
Imaginea articolului Iranul a trimis avioane fără pilot şi material militar în Irak

Iranul a trimis avioane fără pilot şi material militar în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O "flotă mică" de avioane fără pilot de tip Ababil a fost trimisă spre baza aeriană Al-Rachid, în apropiere de Bagdad, a anunţat cotidianul în ediţia sa electronică, citând oficiali americani sub protecţia anonimatului.

Potrivit The New York Times, Teheranul a creat la această bază un centru de interceptare a comunicaţiilor.

De asemenea, Iranul ar fi trimis zilnic echipament militar şi provizii în Irak.

"Este vorba de o cantitate substanţială" de material militar, potrivit unui oficial.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Marie Harf a declarat "că nu poate comenta informaţiile apărute în presă" cu privire la acest subiect.

Teheranul a consolidat recent măsurile de securitate în zonele de la frontiera cu Irakul, unde insurgenţii sunniţi aflaţi sub conducerea islamiştilor din gruparea Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) au lansat la 9 iunie o ofensivă fulgerătoare, iar armata a fost plasată în "stare de alertă" la frontieră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici