Iranul acceptă reluarea negocierilor privind programul său nuclear

Iranul a acceptat să reia negocierile privind programul său nuclear controversat cu marile puteri la 6 şi 7 decembrie la Geneva, a anunţat, marţi, un purtător de cuvânt al Înaltului Reprezentat UE pentru Politică Externă, Catherine Ashton.

38 afișări
Imaginea articolului Iranul acceptă reluarea negocierilor privind programul său nuclear

Iranul acceptă reluarea negocierilor privind programul său nuclear (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am primit în prezent un răspuns din partea autorităţilor iraniene, în care ele afirmă că (Said) Jalili (negociatorul iranian care se ocupă de dosar, n.red.) a acceptat propunerea lui Catherine Ashton de a participa la o reuniune la Geneva", a declarat acest purtător de cuvânt.

"Discuţiile între Catherine Ashton, reprezentând grupul 3+3, şi Jalili vor avea loc săptămâna viitoare, luni şi marţi, la Geneva", a adăugat el.

Grupul numit "3+3" sau "5+1" reuneşte cele şase mari puteri implicate în negocierile privind programul nuclear iranian: cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie), precum şi Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici