Iranul anunţă că a arestat peste zece spioni care lucrau pentru Israel

Peste "zece spioni" care lucrau pentru Israel au fost arestaţi, a anunţat marţi ministrul iranian al Informaţiilor, Heydar Moslehi, într-o conferinţă de presă difuzată de televiziunea de stat.

28 afișări
Imaginea articolului Iranul anunţă că a arestat peste zece spioni care lucrau pentru Israel

Iranul anunţă că a arestat peste zece spioni care lucrau pentru Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Peste zece persoane cu legături cu diverse reţele (ale serviciilor de informaţii israeliene) au fost arestate", a declarat Moslehi, care a făcut câtva precizări asupra acestei operaţiuni, aunţată luni de ministerul său.

"Infiltrându-se în sistemul de informaţii al Mossad (în Iran), Republica Islamică a reuşit să identifice şi să supravegheze reţelele (Mossad-ului), cărora le-a dat o lovitură dură", a declarat el.

"Obiectivul inamicilor nu-l constituie doar instalaţiile nucleare (...), documentele noastre şi informaţiile arătând că regimul sionist vizează orice progres ştiinţific" al Iranului, a adăugat el.

În cadrul conferinţei de presă au fost prezentate jurnaliştilor arme şi computere "confiscate" de serviciile de informaţii iraniene.

Ministerul Informaţiilor a anunţat luni că a anihilat o reţea care activa pentru Mossad-ul israelian, afirmând că între persoanele arestate se află şi unul dintre cei care au coordonat atentatul în care a fost ucis un cercetător iranian în domeniul nuclear, Massoud Ali Mohammadi, în ianuarie 2010, la Teheran.

Site-ul televiziunii de stat a publicat luni seara declaraţii atribuite acestui bărbat, identificat ca fiind Majid Jamali Fash şi calificat ca "principalul element" vinovat de acest atentat.

Majid Jamali Fash a declarat că s-a întâlnit cu "mai mulţi ofiţeri superiori israelieni" şi a fost antrenat "lângă Tel-Aviv" în vederea asasinării lui Massoud Ali Mohammadi, un important fizician nuclear, care preda la Universitatea din Teheran, şi care lucra, de asemenea, pentru Gardienii Revoluţiei, elita forţelor armate iraniene. Acest atentat a fost imediat atribuit de Teheran "mercenarilor" din cadrul serviciilor de informaţii israeliene şi americane.

Un oficial din cadrul programului nuclear iranian a fost ucis, iar un altul rănit, în alte două atentate, la sfârşitul lui noiembrie, la Teheran. Şi aceste două atentate au fost atribuite, de autorităţile iraniene, Mossad-ului şi Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici