Iranul ar putea folosi arma nucleară, susţine un oficial israelian

Iranul "ar putea folosi arma nucleară", a declarat adjunctul ministrului israelian de Externe, Danny Ayalon, la Buenos Aires, într-o ceremonie organizată pentru comemorarea a 20 de ani de la atentatul împotriva Israelului din Argentina.

607 afișări
Imaginea articolului Iranul ar putea folosi arma nucleară, susţine un oficial israelian

Iranul ar putea folosi arma nucleară, susţine un oficial israelian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cel mai rău caz, Iranul ar putea folosi arma nucleară", a declarat Ayalon. "Ne vom proteja cetăţenii şi interesele peste tot în lume şi vom împiedica Iranul să acţioneze", a adăugat el la locul atentatului.

La rândul său, directorul adjunct general al Ministerului israelian de Externe, Daniel Carmon, a reafirmat că Iranul este "o ameninţare pentru lumea întreagă". "Aceast ameninţare cere un răspuns imediat", a declarat el.

Carmon era consul la Buenos Aires atunci când ambasada a fost distrusă, la 17 martie 1992, într-un atentat cu maşină-capcană soldat cu 22 de morţi şi 200 de răniţi. "Iranul este responsabil direct de ce s-a întâmplat aici", a declarat el.

La doi ani după atentatul împotriva ambasadei, la 18 iulie 1994, un nou atentat a vizat Asociaţia mutuala israelito-argentiniană (AMIA), provocând 85 de morţi şi 300 de răniţi. Israelul acuză Iranul de acest atac.

Atentatul împotriva AMIA este cel mai grav comis vreodată împotriva unei comunităţi evreieşti din Argentina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici