Iranul îl avertizează pe Donald Trump că nu va tolera anularea acordului nuclear

Iranul nu va permite Administraţiei Donald Trump să anuleze acordul nuclear semnat între marile puteri şi Teheran, avertizează preşedintele iranian, Hassan Rouhani, citat de site-ul agenţiei Reuters.

2615 afișări
Imaginea articolului Iranul îl avertizează pe Donald Trump că nu va tolera anularea acordului nuclear

Iranul îl avertizează pe Donald Trump că nu va tolera anularea acordului nuclear

"Donald Trump vrea să facă multe lucruri, dar niciuna dintre acţiunile lui nu ne va afecta", a afirmat Hassan Rouhani într-un discurs rostit la Universitatea din Teheran.

"Credeţi că Trump poate distruge acordul nuclear? Credeţi că noi şi ţara noastră îi vom permite acest lucru!?", a avertizat Rouhani.

"Nu există niciun dubiu că Statele Unite sunt inamicul nostru", a subliniat liderul de la Teheran.

În campania electorală, Donald Trump a catalogat acordul nuclear cu Iranul drept "cel mai prost tratat negociat vreodată", avertizând că fie îl va anula, fie îl va renegocia. În plus, reprezentanţi ai echipei de tranziţie a lui Donald Trump au început consultări cu republicani din Congres pe tema opţiunilor de sancţiuni contra Iranului care să nu încalce acordul nuclear dintre marile puteri şi Iran semnat în 2015. Sancţiunile ar putea fi aplicate din cauza programului balistic iranian sau a abuzurilor asupra drepturilor omului, au declarat surse din cadrul Congresului SUA.

Sâmbătă, Iranul a denunţat o decizie de prelungire a Legii privind sancţiunile impuse Iranului, argumentând că măsura demonstrează că Statele Unite nu îşi respectă angajamentele. Senatul SUA a aprobat recent prelungirea cu zece ani a Legii privind sancţiunile impuse Iranului. Teheranul a denunţat o măsură incompatibilă cu acordul nuclear semnat cu marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Rusia, China, Franţa şi Germania).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici