Iranul trimite nave militare în apropierea coastelor Statelor Unite

Iranul va trimite, pentru prima dată, nave militare în apropierea coastelor Statelor Unite, regimul de la Teheran explicând că este vorba de o reacţie la prezenţa unor vase ale Forţelor Navale americane în Golful Persic, informează BBC News online.

516 afișări
Imaginea articolului Iranul trimite nave militare în apropierea coastelor Statelor Unite

Iranul trimite nave militare în apropierea coastelor Statelor Unite (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de o reacţie la prezenţa unor nave militare americane în Golful" Persic, a declarat amiralul iranian Afshin Rezayee Haddad, citat de BBC News online.

Nouă nave iraniene - un distrugător şi un vas militar de aprovizionare - vor merge în Atlanticul de Nord, în apropierea frontierelor Statelor Unite.

Cele două nave militare iraniene au intrat în Oceanul Atlantic în ianuarie, prin largul Africii de Sud, şi urmează să ajungă în Atlanticul de Nord, în cursul unei misiuni de trei luni.

Un oficial de la Pentagon a exprimat dubii că navele militare iraniene vor ajunge în apropierea coastelor Statelor Unite, precizând însă că sunt "libere să navigheze în apele internaţionale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici