Iranul va arunca în aer "inima" Israelului în cazul unui atac, avertizează un lider religios

Iranul va arunca în aer "inima" Israelului dacă statul evreu sau Statele Unite vor ataca Republica Islamică, a avertizat vineri un cleric apropiat de liderul suprem iranian, Ali Khamenei, conform agenţiei oficiale IRNA, citată de AFP.

31 afișări
Imaginea articolului Iranul va arunca în aer "inima" Israelului în cazul unui atac, avertizează un lider religios

Iranul va arunca în aer "inima" Israelului în cazul unui atac, avertizează un lider religios (Imagine in arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Chiar dacă o rachetă americană sau sionistă ajunge pe teritoriul nostru, înainte ca praful (exploziei) să fi căzut la loc, rachetele iraniene au şi aruncat în aer inima Israelului", a declarat Mojtaba Zolnur, adjunct al reprezentantului lui Khamenei pe lângă Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a regimului.

Reprezentanţi iranieni au afirmat, în mai multe rânduri, că Iranul va riposta cu putere în caz de atac israelian sau american.

La sfârşitul lui septembrie, comandantul Statului Major, generalul Hassan Firuzabadi, a respins ameninţarea israeliană, calificând statul evreu drept un "tigru de hârtie".

Nici Israelul şi nici Washingtonul nu au exclus opţiunea militară pentru a pune capăt ameninţării constituite, în opinia lor, de programul nuclear israelian. Iranul este acuzat că ar încerca să se doteze cu arme nucleare, sub acoperirea activităţilor civile, lucru dezminţit de Teheran.

Israelul consideră Iranul cel mai important inamic al său, din cauza declaraţiilor preşedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, care a făcut apel în mai multe rânduri la "ştergerea Israelului de pe hartă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici