Irlanda este cea mai primitoare ţară pentru refugiaţii sirieni, potrivit unui sondaj CIS

Irlandezii au fost evaluaţi drept cei mai primitori cetăţeni europeni în faţa sosirii refugiaţilor sirieni, conform unui sondaj efectuat de Comitetul Internaţional pentru Salvare (CIS), preluat de site-ul irlandez The Journal.

457 afișări
Imaginea articolului Irlanda este cea mai primitoare ţară pentru refugiaţii sirieni, potrivit unui sondaj CIS

Irlanda este cea mai primitoare ţară pentru refugiaţii sirieni, potrivit unui sondaj CIS

În cadrul studiului au participat 12 state membre ale Uniunii Europene.

Studiul a fost publicat vineri şi demonstrează cum nouă din zece respondenţi irlandezi (87%) au exprimat un oarecare grad de compasiune în faţa sosirii în Irlanda a refugiaţilor sirieni.

Irlanda a fost urmată de Spania cu 87 %, Germania-84% şi Portugalia-84%.

Directorul executiv CIS, David Miliband, susţine astfel că rezultatele studiului relevă faptul că majoritatea europenilor nu "s-au dezumanizat".

Potrivit acestuia, studiul reprezintă "o solicitare clară pentru Guvern de a combina competenţele cu compasiunea în faţa crizei refugieţilor".

Sondajul arată că 39% dintre cetăţenii irlandezi şi-au exprimat îngrijorarea punând presiune asupra sistemului de asistenţă socială al statului, în timp ce 36 % se teme că refugiaţii vor pune presiune asupra serviciilor publice precum educaţie, sistemul de sănătate sau al locuinţelor.

Peste un sfert (27%) din populaţia irlandeză chestionată a afirmat că cheltuielile în privinţa îngrijirii refugiaţilor care fug din calea conflictului sirian ar impune cheltuieli mult prea mari din partea Guvernului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici