Islamabadul cere Washingtonului să înceteze raidurile aeriene pe teritoriul Pakistanului

Premierul Pakistanului, Nawaz Sharif, a cerut marţi Statelor Unite să înceteze atacurile cu avioane fără pilot, argumentând că este vorba de încălcarea integrităţii teritoriale pakistaneze.

136 afișări
Imaginea articolului Islamabadul cere Washingtonului să înceteze raidurile aeriene pe teritoriul Pakistanului

Islamabadul cere Washingtonului să înceteze raidurile aeriene pe teritoriul Pakistanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Sharif, care s-a întâlnit la Casa Albă cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, aceste raiduri aeriene sunt un "obstacol major" în calea relaţiilor bilaterale.

"Aş vrea să insist în primul rând pe necesitatea încetării atacurilor cu drone", a declarat Sharif.

Premierul Pakistanului, care efectuează o vizită istorică în Statele Unite, a declarat că doreşte relaţii foarte bune cu Statele Unite, în contextul tensiunilor apărute la nivel bilateral după raidul american din mai 2011, soldat cu eliminarea lui Osama ben Laden, liderul reţelei teroriste Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici