Israelul a anunţat că interzice accesul în ţară a două membre ale Congresului Statelor Unite

Tzipi Hotovely, adjunctul ministrului israelian de Externe, a informat joi că Israelul a decis să nu permită accesul lui Ilhan Omar şi Rashidei Tlaib, membre ale Congresului american, în această ţară, ca urmare a declaraţiilor acestora referitoare la Statul Israel, potrivit The Times of Israel.

2265 afișări
Imaginea articolului Israelul a anunţat că interzice accesul în ţară a două membre ale Congresului Statelor Unite

Israelul a anunţat că interzice accesul în ţară a două membre ale Congresului Statelor Unite

„Israelul a decis: nu le vom permite celor două membre ale Congresului să intre în ţară”, a declarat Hotovely. „Nu vom permite ca cei care neagă dreptul nostru de a exista în această lume să intre în Israel. În principiu, această decizie este una justificată”.

Ilhan Omar şi Rashida Tlaib, membre ale Partidului Democrat, aveau programată o vizită în Israel şi Cisiordania la finalul acestei săptămâni.

The Times of Israel notează că această decizie a fost luată, cel mai probabil, ca urmare a presiunilor preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, care solicitase ca celor două să nu li se permită accesul în Israel. 

„Ar fi un semn de mare slăbiciune dacă Israelul le-ar permite lui Omar şi Tlaib să facă această vizită. Ele urăsc Israelul şi poporul israelian şi nimeni nu poate face sau spune ceva care să le schimbe părerea”, a spus Trump pe Twitter.

Ilhan Omar, care reprezintă zona Minneapolis, a declarat că sprijinul congressmenilor americani faţă de Israel este motivat financiar, declaraţie pe care criticii au caracterizat-o ca fiind antisemită. Ea a declarat ulterior că regretă aceste comentarii. Rashida Tlaib, cetăţean american de origine palestiniană, a declarat că politicile Israelului sunt rasiste şi inumane. Ambele membre ale Congresului sunt de religie musulmană şi susţin mişcarea de boicotare a Israelului.

Cele două, împreună cu democratele Alexandria Ocasio-Cortez şi Ayanna Pressley, au intrat recent într-un conflict cu Donald Trump, acesta din urmă declarând că cele patru ar trebui să părăsească Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici