Israelul a atribuit prima licenţă de explorare a petrolului pe Înălţimile Golan

Guvernul israelian a atribuit prima licenţă de explorare a petrolului pe Înălţimile Golan, regiune din sud-vestul Siriei anexată Israelului, companiei americane Genie Energy.

457 afișări
Imaginea articolului Israelul a atribuit prima licenţă de explorare a petrolului pe Înălţimile Golan

Israelul a atribuit prima licenţă de explorare a petrolului pe Înălţimile Golan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Licenţa permite diviziei din Israel a Genie Energy să efectueze operaţiuni de explorare a petrolului pe un perimetru de aproape 400 de kilometri pătraţi, din sudul regiunii, relatează RIA Novosti.

"Compania consideră, în baza analizei preliminare şi a interpretării datelor geologice existente, că zona pentru care a fost emisă licenţa ar putea conţine cantităţi semnificative de petrol şi gaze naturale", se arată într-un comunicat al Genie Energy.

Israelul a ocupat Înălţimile Golan, care aparţineau Siriei, în timpul unui război care a avut loc în 1967 în Orientul Mijlociu, iar în 1981 a anexat oficial teritoriul, acţiune nerecunoscută la nivel internaţional.

Majoritatea arabilor sirieni din Înălţimile Golan au părăsit regiunea în timpul conflictului.

Proiectele economice ale Israelului din teritoriile aflate în dispută au provocat deseori critici din partea comunităţii internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici