Israelul a doborât un avion fără pilot venit dinspre Siria, în zona Platoului Golan

Armata israeliană a anunţat că a doborât duminică un avion fără pilot venit dinspre Siria, care a trecut de partea israeliană a liniei de demarcaţie din Platoul Golan.

155 afișări
Imaginea articolului Israelul a doborât un avion fără pilot venit dinspre Siria, în zona Platoului Golan

Israelul a doborât un avion fără pilot venit dinspre Siria, în zona Platoului Golan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Armata nu a precizat cine opera avionul. Acesta a fost doborât de o rachetă sol-aer de tip Patriot, în apropiere de oraşul sirian Quneitra, în centrul Platoului Golan, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, colonelul Peter Lerner.

Armata a dat dovadă de reţinere în faţa evenimentelor petrecute de cealaltă parte a liniei de demarcaţie, a mai afirmat colonelul Lerner. "Dar am spus de mai multe ori că vom riposta faţă de orice încălcare a suveranităţii israeliene şi că vom continua să facem tot ce este necesar pentru a menţine securitatea cetăţenilor în statul Israel", a adăugat el, într-un comunicat.

Israelul ocupă din 1967 o suprafaţă de aproximativ 1.200 de kilometri pătraţi din Platoul Golan, pe care a anexat-o, o decizie care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională, iar 510 kilometri pătraţi se află sub control sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici