Israelul aprobă achiziţionarea de elicoptere militare în valoare de 2,4 miliarde de dolari

  • Achiziţionarea elicopterelor CH-53K Lockheed Martin a fost făcută în urma unor recomandări provenite din cadrul Ministerului Apărării şi din partea unor militari.
  • Preţul actual de achiziţie include aproximativ 100 de milioane de dolari pentru fiecare elicopter.
  • Acordul a aprobat cumpărarea a 10-15 elicoptere, însă un raport de la începutul anului arăta că pentru această sumă de bani ar fi putut fi cumpărate 18-20 elicoptere.
1510 afișări
Imaginea articolului Israelul aprobă achiziţionarea de elicoptere militare în valoare de 2,4 miliarde de dolari
În mai puţin de o oră, Israelul a aprobat achiziţia elicopterelor CH-53K de la Lockheed Martin, în urma unei recomandări a Ministerului Apărării şi a unor militari.
 
Miniştrii au aprobat duminică o achiziţie de 2,4 miliarde de dolari de elicoptere Lockheed Martin CH-53K pentru Forţele Aeriene israeliene, prima achiziţie de acest fel de la preluarea mandatului de către premierul Naftali Bennett, în iunie.
 
Acordul a aprobat cumpărarea a 10-15 elicoptere, cele 2,4 miliarde de dolari provenind din ajutorul american Preţul elicopterelor este considerat surprinzător de mare, conform unui raport de la începutul anului potrivit căruia cele 2,4 miliarde de dolari ar fi permis Israelului să cumpere 18-20 de elicoptere. Luni, oficialii au explicat că pentru suma iniţială nu a fost luat în calcul cererea Forţelor Aeriene de îmbunătăţiri „premium" pentru aeronave sau costurile anuale de întreţinere.
 
Comitetul ministerial pentru achiziţii militare, prezidat de Bennett, a aprobat achiziţia după deliberări care au durat mai puţin de o oră. În februarie, Ministerul Apărării şi armata au decis să achiziţioneze elicopterele Lockheed Martin, care au învins mai vechiul model Chinook de la Boeing după o licitaţie prelungită. 
 
Preţul actual de achiziţie include aproximativ 100 de milioane de dolari pentru fiecare elicopter şi un supliment de 15-20 de milioane de dolari pe aeronavă pentru adăugarea de echipamente electronice şi armament special. Preţul total include, de asemenea, simulatoare, instruire şi întreţinere pe o perioadă de cinci ani.
 
Forţele aeriene au preferat elicopterul Lockheed Martin în detrimentul Chinook-ului de la Boeing, chiar dacă asta însemna să achiziţioneze mai puţine exemplare, datorită autonomiei relativ mari a acestuia şi faptului că este un model complet nou. CH-53K-urile vor înlocui elicopterele Yasur ale Israelului, care au fost fabricate tot de Lockheed Martin.
 
În afară de prim-ministru, comitetul ministerial pentru achiziţii militare este format din miniştrii apărării, finanţelor, justiţiei şi de interne, precum şi din ministrul de externe, Yair Lapid, care a plecat duminică în Europa şi nu a participat la reuniunea comitetului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici