Israelul este la curent cu unele "contacte discrete" între SUA şi Iran

Israelul este la curent cu unele "contacte discrete" între Statele Unite şi Iran în vederea ajungerii la un acord privind negocieri directe referitoare la programul nuclear iranian, a declarat duminică Moshe Yaalon, numărul doi în cadrul Guvernului israelian.

372 afișări
Imaginea articolului Israelul este la curent cu unele "contacte discrete" între SUA şi Iran

Israelul este la curent cu unele "contacte discrete" între SUA şi Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este un secret că americanii şi iranienii au avut contacte discrete şi că Statele Unite au depus unele eforturi pentru promovarea unor negocieri directe" cu Teheranul, a declarat pentru postul public de radio Moshe Yaalon, ministru pentru Afaceri Strategice şi locţiilor al premierului Benjamin Netanyahu.

Însă "Iranul a refuzat întotdeauna să poarte negocieri directe", a dat asigurări Yaalon.

Ministrul israelian a precizat că aceste încercări americane s-au produs în favoarea negocierilor purtate între Iran şi Grupul "5+1", din care fac parte Statele Unite, China, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Germania.

Casa Albă a dezminţit sâmbătă că Statele Unite au ajuns la un acord în vederea unor negocieri directe cu Iranul asupra programului său nuclear, aşa cum a scris New York Times, şi a anunţat că "lucrează în continuare la o soluţie diplomatică".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici