Israelul, indignat de declaraţii ale lui Schulz cu privire la inegalitatea accesului la apă potabilă

Lideri israelieni s-au arătat nemulţumiţi de anumite declaraţii ale preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, referitoare la faptul că palestinienii nu beneficiază de un acces liber la apă potabilă.

174 afișări
Imaginea articolului Israelul, indignat de declaraţii ale lui Schulz cu privire la inegalitatea accesului la apă potabilă

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De ce un israelian primeşte 70 de litri de apă pe zi, iar un palestinian numai 17?", a întrebat miercuri Schulz, în Knesset, Parlamentul israelian, precizând că a primit aceste date de la nişte tineri palestinieni, fără a avea posibilitate să le verifice.

Liderul partidului naţionalist religios Căminul Evreiesc şi ministrul israelian al Economiei, Naftali Bennett, a protestat faţă de afirmaţiile lui Schulz ieşind din Knesset în timpul discursului preşedintelui Parlamentului European.

Bennett pretinde "scuze din partea preşedintelui Parlamentului European, care a repetat două minciuni oferite de palestinieni".

La rândul său, Schulz a declarat, într-un interviu publicat joi în cotidialul german Die Welt, că este "îngrijorat" de reacţiile din Knesset, subliniind că a ţinut "un discurs pro-Israel".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a reproşat lui Schulz că a citat cifre fără să le fi verificat în prealabil.

"Aceste date sunt inexacte. Diferenţa este mult mai mică", a asigurat Netanyahu, citat de presa israeliană.

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OLP) a subliniat joi, într-un comunicat, că niciun palestinian nu dispune de cei 100 de litri de apă pe zi, prevăzute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), afirmând că Israelul exploatează "90 la sută din resursele de ape subterane din Cisiordania".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici