Israelul limitează accesul musulmanilor în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim

Poliţia israeliană a decis limitarea accesului credincioşilor pentru rugăciunea musulmană comună în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim, pe fondul tensiunilor apărute după ce formaţiuni extremiste israeliene au revendicat această zonă disputată.

199 afișări
Imaginea articolului Israelul limitează accesul musulmanilor în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim

Israelul limitează accesul musulmanilor în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Luba Samri, a declarat că bărbaţii care au mai puţin de 50 de ani nu vor fi primiţi în zonă vinerea, pentru a se evita izbucnirea unor confruntări cu forţele de ordine israeliene.

Confruntări au avut loc, marţi, între manifestanţi palestinieni şi poliţia israeliană în zona Esplanadei Moscheilor, în timp ce Parlamentul israelian dezbătea un proiect privind suveranitatea acestui loc revendicat de ambele părţi. Potrivit unor surse palestiniene, 15 protestatari şi doi poliţişti au fost răniţi.

Knessetul a dezbătut marţi proiectul de lege depus de parlamentarul Moshe Feiglin, care prevede aplicarea suveranităţii israeliene în zona Esplanadei Moscheilor.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că se opune în totalitate iniţiativei. Zona este revendicată atât de musulmani, care o numesc Nobilul Sanctuar (Haram al-Sharif), cât şi de evrei, fiind cel mai sfânt loc al mozaismului - Muntele Templului, o referire la zidul rămas din al doilea Templu iudaic, distrus de romani în anul 70 d.Hr.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici