Israelul respinge acuzaţiile privind spionarea Statelor Unite

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a respins categoric informaţiile conform cărora Israelul ar spiona Statele Unite.

150 afișări
Imaginea articolului Israelul respinge acuzaţiile privind spionarea Statelor Unite

Avigdor Lieberman (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit unor oficiali americani care au preferat să păstreze anonimatul, citaţi de revista Newsweek, Israelul a intensificat activităţile de spionaj industrial în Statele Unite. "Nicio altă ţară apropiată SUA nu depăşeşte limitele în privinţa activităţilor de spionaj, aşa cum face Israelul", a declarat un fost membru al Congresului.

"Este vorba de o campanie de calomniere, periculoasă, total falsă, o invenţie în proporţie de 100%", a reacţionat Lieberman.

Disputa a izbucnit în timp ce Susan Rice, consilierul prezidenţial american pentru Securitate naţională, efectuează o vizită în Israel.

"Israelul respectă angajamentul de a nu efectua activităţi de spionaj împotriva Statelor Unite", a dat asigurări Lieberman.

Ministrul israelian al Informaţiilor, Youval Steinitz, a catalogat drept "iresponsabile" şi "lipsite de fundament" acuzaţiile relatate de revista Newsweek.

În opinia lui Lieberman, acuzaţiile de spionaj nu au legătură cu solicitarea privind scutirea de vize prezentată de Israel pentru turiştii care vor să meargă în Statele Unite. Potrivit presei, respingerea solicitării israeliene este rezultatul recomandărilor servicilor secrete americane, care au denunţat activităţile israeliene de spionaj.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici