Israelul ridică bariera în calea ambiţiilor nucleare ale Iranului

Israelul menţine "toate mijloacele posibile" pentru a bloca dotarea Iranului cu armament nuclear, afirmă ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, cerând comunităţii internaţionale să se mobilizeze pentru a opri programele iraniene de înarmare.

5277 afișări
Imaginea articolului Israelul ridică bariera în calea ambiţiilor nucleare ale Iranului

Israelul ridică bariera în calea ambiţiilor nucleare ale Iranului

"În privinţa împiedicării Iranului să se doteze cu arme nucleare, trebuie să menţinem toate mijloacele posibile, repet, toate mijloacele posibile", a declarat Yoav Gallant, cu ocazia unui eveniment desfăşurat la Conferinţa pentru Securitate de la München. La eveniment au participat şi oficiali din Emiratele Arabe Unite şi Bahrain.

Ministrul israelian al Apărării a acuzat Iranul de extinderea activităţilor pentru fabricarea unor sisteme avansate de armament. "În prezent, Iranul poartă discuţii cu peste 50 de ţări pentru vânzarea de armament avansat, inclusiv drone şi rachete teleghidate de mare precizie", a afirmat Yoav Gallant, potrivit site-ului Ynetnews.com, menţionând Belarusul şi Venezuela printre clienţii Iranului.

În ianuarie, Yoav Gallant i-a semnalat secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, că Guvernul Israelului este determinat să oprească eforturile Iranului de a se dota cu arme nucleare. Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a anunţat recent că nu mai consideră prioritară relansarea Acordului nuclear dintre marile puteri şi Iran, avertizând regimul de la Teheran asupra consecinţelor acţiunilor de reprimare a protestelor şi susţinerii oferite Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici