Israelul va construi o autostradă care va diviza un cartier arab din Ierusalimul de Est

Israelul intenţionează să construiască o autostradă care va diviza cartierul arab Beit Safafa, situat oricum la limita administrativă dintre Ierusalimul de Est şi Ierusalimul de Vest, dezvăluie ziarul Haaretz.

214 afișări
Imaginea articolului Israelul va construi o autostradă care va diviza un cartier arab din Ierusalimul de Est

Israelul va construi o autostradă care va diviza un cartier arab din Ierusalimul de Est (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Şoseaua, care va trece la câţiva metri de blocurile de locuinţe, nu doar că le va afecta calitatea vieţii localnicilor, ci îi va şi împiedica să ajungă la moscheea, magazinele sau şcolile situate peste drum, scrie Haaretz în ediţia online.

Proiectul autostrăzii se bazează pe planuri elaborate în urmă cu 22 de ani, deşi încă nu beneficiază de toate autorizaţiile de construcţie necesare.

Beneficiarii proiectului rutier vor fi locuitorii coloniei israeliene Gush Etzion, situată în Cisiordania, care vor putea ajunge cu maşinile la Ierusalim fără a opri la niciun semafor.

Proiectul riscă să declanşeze noi tensiuni între Israel, Autoritatea Palestiniană şi statele occidentale, după ce statul evreu a demarat, în ultimele săptămâni, o serie de proiecte controversate de extindere a coloniilor din Cisiordania.

Beit Safafa este un cartier arab situat în sudul oraşului Ierusalim şi care oricum este divizat de Linia Verde, considerată o graniţă provizorie între Ierusalimul de Est şi Ierusalimul de Vest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici