Israelul va intensifica acţiunile de colonizare după asasinarea celor trei adolescenţi

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, propun ca una dintre reacţiile la asasinarea celor trei adolescenţi să fie intensificarea activităţilor de colonizare şi crearea unei colonii în memoria celor trei tineri, afirmă surse citate de Haaretz.

492 afișări
Imaginea articolului Israelul va intensifica acţiunile de colonizare după asasinarea celor trei adolescenţi

Israelul va intensifica acţiunile de colonizare după asasinarea celor trei adolescenţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Conform unui oficial israelian, Yaalon a sugerat relansarea construcţiilor la colonia G'vaot, care ar urma să poarte numele celor trei adolescenţi.

În cursul şedinţei guvernamentale de luni seară, Yaalon a prezentat un plan care prevede intensificarea generală a activităţilor de colonizare în Cisiordania, deşi Guvernul de la Ierusalim a promis Statelor Unite că va limita colonizarea.

Premierul Benjamin Netanyahu şi preşedintele Shimon Peres au participat marţi la funeraliile celor trei adolescenţi găsiţi morţi luni după-amiază în Cisiordania.

Guvernul israelian a promis "distrugerea" mişcării islamiste Hamas, căreia îi atribuie asasinarea celor trei adolescenţi.

Cadavrele adolescenţilor au fost descoperite luni seară în zona Khirbet Aranava, în apropiere de oraşul Hebron, în Cisiordania.

Cei trei adolescenţi israelieni - Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) - dispăruseră pe 12 iunie în Cisiordania. Naftali Frenkel are şi cetăţenie americană. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiţi de o celulă a mişcării islamiste Hamas, ameninţând cu operaţiuni militare în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici