Italia nu mai vrea migranţi ilegali pe teritoriul său, a avertizat premierul Luigi Di Maio

  • Luigi Di Maio: Nu va mai fi loc pentru migranţii ilegali în Italia.
  • Sosirea migranţilor în Italia a crescut cu aproape 150% în ultimele 12 luni, majoritatea sosind din Tunisia.
  • Luigi Di Maio a indicat că ţara sa „este pregătită să prezinte tot ajutorul necesar Tnisului pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale.
836 afișări
Imaginea articolului Italia nu mai vrea migranţi ilegali pe teritoriul său, a avertizat premierul Luigi Di Maio

Profimedia

”Nu va mai fi loc pentru migranţii ilegali în Italia,” a avertizat luni ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, după un interviu cu preşedintele tunisian, Kais Saied.
 
Şeful diplomaţiei italiene se află luni într-o vizită de lucru in Tunis, împreună cu ministrul de Interne, Luciana Lamorgese,  alături de Oliver Varhelyi, comisar european pentru extindere şi Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne.
 
Luigi Di Maio a indicat că ţara sa „este pregătită să prezinte tot ajutorul necesar Tnisului pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale.
 
Dar ”nu se pune problema să-i lase în Italia pe cei care ajung ilegal”, a adăugat el potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei Republicii Tunisia, citat de Le Figaro. Negocierile dintre Italia şi Tunisia vor continua pentru a se ”găsi formule de cooperare bilaterală”, a adăugat ministrul italia.
 
Delegaţia italiană şi-a exprimat ”sprijinul politic şi economic pentru Tunisia, pentru consolidarea eforturilor naţionale (...) prin încurajarea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă, în special în regiunile interioare,” se mai scrie în comunicatul de presă. 
 
La rândul său, preşedintele Saied a reiterat că „singurele soluţii de securitate nu fac posibilă combaterea imigraţiei neorganizate”.
 
Sosirea migranţilor în Italia a crescut cu aproape 150% în ultimele 12 luni, majoritatea venind din Tunisia, a declarat, sâmbătă, Lamorgese care a vizitat Tunisia la sfârşitul lunii iulie pentru a vorbi despre problema imigrării clandestine.
 
De la 1 august 2019 până la 31 iulie 2020, 21.618 migranţi au ajuns pe coasta italiană, cu o creştere de 148,7% faţă de 8.691 de sosiri anul precedent, conform datelor prezentate de Luciana Lamorgese, sâmbătă, la Milano.
 
Aproximativ 41,6% dintre migranţi au părăsit Tunisia, unde rata şomajului a ajuns la 18%, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici