Italia. S-au redeschis graniţele, iar turiştii nu o să mai fie plasaţi în carantină: „Nu trataţi Italia ca o lepră”

Italia şi-a redeschis graniţele şi a pus capăt restricţiilor de călătorie între regiuni, sperând să încurajeze turiştii să vină în ţară pentru a-şi petrece vacanţa de vară, anunţă BBC.

14901 afișări
Imaginea articolului Italia. S-au redeschis graniţele, iar turiştii nu o să mai fie plasaţi în carantină: „Nu trataţi Italia ca o lepră”

Italia. S-au redschis graniţele, iar turiştii nu o să mai fie plasaţi în carantină: „Nu trataţi Italia ca o lepră”

 

Italia a fost prima ţară din Europa lovită puternic de noul coronavirus devenind primul focar de infecţie de COVID-19. Peste 33.000 de decese s-au înregistrat în Italia, conform datelor furnizate de worldometers.
 
Conform Euronews, pe lângă redeschiderea frontierelor pentru călătorii europeni, Italia a ridicat restricţiile de circulaţie între regiuni, iar localnicii şi turiştii nu vor mai fi plasaţi în carantină. De asemena, statul peninsular se confruntă în prezent cu cea mai gravă recesiune după cel de-al Doilea Război Mondial şi speră se salveze industria turistică ce va duce la o redresare economică.
 
Se preconizează că zborurile internaţionale vor fi reluate doar în trei oraşe majore: Milano, Roma şi Napoli. „Nu trataţi Italia ca o lepră”, a spus Luigi Di Maio, Ministrul de externe din Italia, care a precizat că Italia este un loc sigur de vizitat pentru turişti. De asemenea, acesta a anunţat că va merge în Germania, Slovenia şi Grecia în acest weekend pentru a le demonstra că ţara sa este un loc sigur de vizitat şi că aşteaptă câţi mai mulţi turişti în această vară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici