Iulia Timoşenko îl acuză pe Viktor Ianukovici de promisiuni "mincinoase"

Premierul ucrainean Iulia Timoşenko a făcut joi primele declaraţii, după trei zile de tăcere completă, de la înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale de duminică, acuzându-l în cursul unei şedinţe de Guvern pe câştigătorul scrutinului, Viktor Ianukovici, de promisiuni "mincinoase".

17 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko îl acuză pe Viktor Ianukovici de promisiuni "mincinoase"

Iulia Timoşenko îl acuză pe Viktor Ianukovici de promisiuni "mincinoase" (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

"După alegeri, minciunile încep să iasă la iveală", a declarat ea, potrivit imaginilor difuzate de posturile ucrainene de televiziune.

Ea a făcut comentarii pe tema votării în Parlament a unui proiect de lege pentru creşterea "normelor sociale", care nu a fost susţinut de partidul lui Viktor Ianukovici, deşi acesta a promis în timpul campaniei electorale că va lua măsuri pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor ucraineni.

"Oamenii trebuie să ţină cont de acest lucru pentru a-şi defini preferinţele politice pe viitor", a adăugat ea.

Timoşenko, care a pierdut alegerile prezidenţiale de duminică, refuză să-şi recunoască înfrângerea, iar echipa sa de campanie a anunţat că se pregăteşte să depună plângeri în justiţie pentru a contesta rezultatul votului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici