Iulia Timoşenko le cere ucrainenilor să voteze masiv la alegerile de duminică

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko, aflată în prezent în închisoare, le-a cerut duminică ucrainenilor să meargă la vot în masă la alegerile legislative pentru a-l "elimina de la putere" pe preşedintele Viktor Ianukovici şi pentru a reduce riscul de fraudă.

167 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko le cere ucrainenilor să voteze masiv la alegerile de duminică

Iulia Timoşenko (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Fiecare dintre noi trebuie să lupte împotriva acestei dictaturi cât de mult poate", a declarat ea într-un mesaj publicat pe site-ul său de Internet.

"De aceea le cer tuturor ucrainenilor să iasă şi să voteze. O rată de participare mare poate ajuta la depăşirea fraudei electorale şi va fi contribuţia voastră personală la eliminarea lui Ianukovici de la putere", a continuat ea.

Încarcerată din august 2011, Timoşenko, un fost artizan al "revoluţiei portocalii" prooccidentale din 2004, a fost condamnată două luni mai târziu la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Ea este judecată, de asemenea, pentru fraudă fiscală. De aceea ea nu se poate prezenta la alegeri.

Timoşenko, susţinută de ţările occidentale, consideră judecarea şi condamnarea sa o persecuţie politică organizată de putere. Situaţia sa a provocat o criză gravă între Kiev şi Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici