Iulia Timoşenko, supusă unei examinări medicale în afara închisorii

Iulia Timoşenko, opozanta ucraineană care ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare, a fost supusă miercuri unei examinări medicale în afara centrului de detenţie, a anunţat ministrul Sănătăţii, care nu a făcut nici o precizare privind starea de sănătate a fostului premier.

297 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko, supusă unei examinări medicale în afara închisorii

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Iulia Timoşenko a fost supusă unei examinări medicale complete, la o unitate medicală din Kiev", a declarat ministrul Oleksandr Anişcenko, citat de agenţia Interfax.

Rezultatele acestei examinări vor fi transmise autorităţilor penitenciare, a adăugat el, refuzând să facă alte precizări.

Purtătoarea de cuvânt a opozantei, Marina Soroka, a declarat că nu a fost informată despre această examinare.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, anunţase marţi că Iulia Timoşenko va primi îngrijiri medicale în afara închisorii, în condiţiile în care starea sa de sănătate generează îngrijorări.


Nici o informaţie oficială despre starea sa de sănătate nu a fost comunicată, dar o mătuşă a opozantei, Antonina Uliahina, a afirmat că aceasta suferă de sechele după un accident rutier din 2009.

Încarcerată în august, Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru că a încheiat, în 2009, pe vremea când era premier, acorduri în domeniul gazelor cu Rusia, considerate defavorabile ţării sale. Ea se află într-un centru de detenţie din Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici