Iulia Timoşenko vrea să primească îngrijiri medicale la o clinică din Germania

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko, ce suferă de dureri de spate, a refuzat un tratament medical disponibil în închisoare şi a cerut să primească îngrijiri la o clinică din Berlin, a afirmat marţi administraţia penitenciară ucraineană.

214 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko vrea să primească îngrijiri medicale la o clinică din Germania

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Timoşenko a fost examinată în februarie de doi medici ai clinicii universitare Charité şi de trei medici canadieni. Ea "insistă să primească îngrijiri" în această instituţie, a anunţat administraţia într-un comunicat fără alte precizări.

Ea a "respins categoric" un program de tratament în închisoare propus de specialişti ucraineni şi germani, potrivit aceleiaşi surse.

Serviciul de presă al lui Timoşenko nu a putut comenta aceste informaţii pentru moment.

Anterior în cursul zilei, avocatul lui Timoşenko, Serghi Vlasenko, a afirmat că medicii germani care au examinat-o pe opozantă au preconizat să o trateze "într-o clinică specializată" în afara închisorii.

"Tratamentele recomandate nu sunt posibile decât într-o clinică specializată. Ei trebuie să înceapă imediat, altfel boala riscă să se agraveze", a declarat Vlasenko în faţa presei, citind aceste recomandări.

Nici avocatul, nici autorităţile nu a precizat vreodată de ce boală suferă Timoşenko. Fiica sa a declarat într-un interviu că mama sa suferă de hernie de disc.

Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, liderul principalului partid de opoziţie, deţinută din august, a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în perioada în care era şef al Guvernului.

Vizată de o serie de alte anchete judiciare, opozanta denunţă aceste urmăriri pe care le consideră o răzbunare personală a preşedintelui Viktor Ianukovici.

Acest caz a provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană, care consideră dosarul motivat politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici