Jaful armat produs miercuri în oraşul italian Napoli, comis de doi carabinieri

Autorităţile italiene au stabilit că jaful armat produs miercuri în Napoli, soldat cu un mort şi nouă răniţi, inclusiv doi români, a fost comis de doi agenţi ai carabinierilor, aşa cum relatase de la început ziarul La Repubblica.

321 afișări
Imaginea articolului Jaful armat produs miercuri în oraşul italian Napoli, comis de doi carabinieri

Jaful armat produs miercuri în oraşul italian Napoli, comis de doi carabinieri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei AGI, atacul a fost comis de doi agenţi ai carabinierilor care erau suspendaţi din funcţii. Cei doi au fost răniţi în jaful armat pe care l-au efectuat în Napoli, fiind spitalizaţi dar plasaţi în arest preventiv.

Cei doi carabinieri, care probabil au folosit arme din dotare, sunt acuzaţi de omor calificat, jaf armat şi vătămare corporală multiplă. Jaful armat s-a soldat cu zece răniţi, dar unul dintre răniţi a decedat din cauza plăgilor suferite.

Atacul armat a avut loc miercuri după-amiază într-un supermarket al reţelei ETE situat în localitatea Ottaviano, la periferia oraşului italian Napoli, în sudul Italiei. Doi carabinieri înarmaţi aflaţi în timpul liber au încercat să jefuiască magazinul, dar au întâmpinat rezistenţa celor doi proprietari. Potrivit ziarului La Repubblica, autorii jafului sunt doi carabinieri originari din localităţile Cercola şi Chioggia (provincia Napoli), dar activi în oraşul Mestre (nordul Italiei). Ei erau suspendaţi din funcţii.

După un schimb de focuri, carabinierii au fugit, fiind urmăriţi cu maşina de proprietari, implicaţi, din cauza vitezei, într-un grav accident. Fiul unuia dintre proprietarii supermarketului, în vârstă de 28 de ani, a murit după ce a suferit o plagă prin împuşcare.

Unele publicaţii italiene speculaseră că cei doi carabinieri nu erau autorii atacului, ci interveniseră pentru oprirea jafului. Poliţia italiană a stabilit că agenţii carabinierilor sunt autorii jafului armat.

Printre persoanele rănite figurează şi doi români. Starea de sănătate a celor doi nu este gravă, conform informaţiilor furnizate de spitalul Sarno, unde sunt internaţi. "Potrivit primelor informaţii obţinute de la spitalul Sarno, starea de sănătate a cetăţenilor români răniţi în incident nu este gravă", a comunicat MAE, precizând că Ambasada României la Roma s-a autosesizat cu privire la cazul celor doi cetăţeni români răniţi în incidentul armat. "Misiunea diplomatică română menţine cazul în atenţie, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate", mai precizează Ministerul de Externe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici