Jafuri şi atacuri armate pe străzile capitalei statului Haiti - VIDEO

Străzile capitalei haitiene, Port-au-Prince, devastată marţi de un cutremur violent, sunt scena unor jafuri şi atacuri armate, a declarat Valmir Fachini, purtătorul de cuvânt al organizaţiei braziliene Viva Rio, care activează în domeniul dezvoltării sociale în această ţară.

34 afișări
Imaginea articolului Jafuri şi atacuri armate pe străzile capitalei statului Haiti - VIDEO

Jafuri şi atacuri armate pe străzile capitalei statului Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din nefericire, reprezentanţii Minustah (Căştile albastre ONU) nu se află pe străzi. Auzim numeroase focuri de armă, fără să ştim de unde vin. Jafurile au început în supermarketurile care s-au prăbuşit parţial", scria Fachini într-un e-mail trimis AFP.

"Ne temem că, ulterior, dacă alimentele nu vor fi de ajuns, populaţia va începe să jefuiască locuinţele", a adăugat purtătorul de cuvânt al Viva Rio, care utilizează serviciile a 400 de haitieni în acţiuni de dezvoltare socială.

"Focurile de armă sunt constante şi ai impresia că este vorba despre familii care încearcă să se apere de atacatori", a precizat Fachini.

În prezent, în opinia acestuia, pieţele nu mai sunt aprovizionate cu mărfuri alimentare.

"Miercuri ne-am deplasat într-unul dintre cartierele populare, unde mai exista puţină hrană şi a fost posibil să facem rezerve pentru una sau două zile. Dimineaţa am reuşit să găsim apă", a continuat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici