James Clapper: Africa subsahariană a devenit un fief al grupurilor islamiste

Africa subsahariană a devenit un "incubator" pentru grupurile extremiste care comit atentate din ce în ce mai ample, afirmă James Clapper, directorul Serviciilor americane de informaţii (DNI).

138 afișări
Imaginea articolului James Clapper: Africa subsahariană a devenit un fief al grupurilor islamiste

James Clapper (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernele din regiunea Sahel, în special cele din Ciad, Niger, Mali şi Mauritania, se confruntă cu riscul atacurilor teroriste, în special ca represalii la susţinerea intervenţiei militare franceze din Mali, în ianuarie 2013", a apreciat Clapper în cursul audierilor în Comisia de Informaţii a Senatului SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici