Janos Takacs, cu cetăţenie ungară şi română, propus premier al Ungariei

Politicianul Janos Takacs, cu dublă cetăţenie - ungară şi română -, a fost propus pentru a ocupa funcţia de premier al Ungariei de actualul şef al Executivului, Ferenc Gyurcsany, relatează portalul Index.hu.

142 afișări
Imaginea articolului Janos Takacs, cu cetăţenie ungară şi română, propus premier al Ungariei

Janos Takacs, cu cetăţenie ungară şi română, propus premier al Ungariei

O sursă guvernamentală citată de MTI a confirmat că premierul în exerciţiu Ferenc Gyurcsany a propus, în cadrul reuniunii de vineri a Partidului Socialist, un nou candidat care să îl înlocuiască în funcţie.

Persoana propusă este Janos Takacs, directorul general al companiei Electrolux Ungaria.

Potrivit Index.hu, Takacs Janos s-a născut în Transilvania şi are dublă cetăţenie, ungară şi română.

Cotidianul Magyar Nemzet a relatat că Takacs este omul de încredere al ministrului ungar al Apărării, Szekeres Imre.

Întrebat în legătură cu propunerea, Takacs a declarat: "Ar fi o mare onoare şi în mod sigur mă voi gândi la propunere".

Ferenc Gyurcsany a decis să demisioneze din funcţia de prim-ministru după ce a eşuat în a-şi impune planul de relansare economică.

Liberalii ungari resping nominalizarea lui Takacs

Formaţiunea liberală Democraţii Liberi a respins propunerea privind candidatura politicianului Janos Takacs, cu cetăţenie ungară şi română, la funcţia de premier al Ungariei, relatează portalul Hirszerzo, citat de MTI.

Politicianul Janos Takacs, cu dublă cetăţenie - ungară şi română -, a fost propus pentru a ocupa funcţia de premier al Ungariei de actualul şef al Executivului, Ferenc Gyurcsany.

Surse din cadrul partidului Democraţii Liberi (de opoziţie) au declarat că propunerea a fost respinsă de liderii formaţiunii, care vineri au avut discuţii cu liderii Partidului Socialist.

Janos Takacs este a patra persoană propusă pentru funcţia de premier de când Ferenc Gyurcsany a anunţat că intenţionează să demisioneze. Fostul guvernator al Băncii Centrale, Gyorgy Suranyi, s-a retras din cursă joi, iar alţi doi candidaţi au fost respinşi de liberali.

Partidul Socialist negociază cu Democraţii Liberi obţinerea susţinerii pentru moţiunea de cenzură în cazul lui Gyurcsany şi găsirea unui candidat care să se ocupe de gestionarea crizei economice cu care se confruntă Ungaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici