Jean Asselborn, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, salută acordul privind imigranţii

Jean Asselborn, ministrul pentru Imigraţie şi Azil din Luxemburg, ţară care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a salutat decizia miniştrilor de Interne de acceptare a sistemului de distribuire a 40.000 de refugiaţi, precizând că sunt continuate discuţiile pentru relocări suplimentare.

191 afișări
Imaginea articolului Jean Asselborn, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, salută acordul privind imigranţii

Jean Asselborn, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, salută acordul privind imigranţii

"Sunt încântat că membrii Consiliului pentru Justiţie şi Afaceri Interne au reuşit să adopte această decizie", a declarat Jean Asselborn.

"Este vorba de un mesaj politic important. Într-adevăr, primul sistem de distribuire a persoanelor care au nevoie de protecţie internaţională poate începe să fie aplicat rapid. În acelaşi timp, ţări care se confruntă cu venirea extracomunitarilor precum Italia şi Grecia au acum baza legală necesară pentru a începe să lucreze. În contextul în care membrii Consiliului JAI discută despre o propunere suplimentară de relocare, este foarte important să vedem că primul mecanism de distribuire este creat şi începe să producă efecte", a spus preşedintele şedinţei Consiliului JAI.

Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne a ajuns la un acord privind distribuirea în statele membre a 40.000 de imigranţi extracomunitari cu statut de refugiat ajunşi în Grecia şi Italia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici