Jens Stoltenberg despre tensiunile dintre NATO şi Rusia: „Nu cred că trebuie să ne aşteptăm că această reuniune va rezolva toate problemele".

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, nu crede că sesiunea de negocieri dintre Statele Unite şi Rusia care se desfăşoară luni în oraşul elveţian Geneva va rezolva toate problemele în materie de securitate, precizând că un rezultat pozitiv ar fi decizia de continuare a discuţiilor.

1441 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg despre tensiunile dintre NATO şi Rusia: „Nu cred că trebuie să ne aşteptăm că această reuniune va rezolva toate problemele".

Jens Stoltenberg speră că SUA şi Rusia vor continua negocierile până la obţinerea de rezultate

„Nu cred că trebuie să ne aşteptăm că această reuniune va rezolva toate problemele. Ceea ce sperăm este să convenim o direcţie înainte, să putem stabili o serie de întâlniri, să putem stabili un proces diplomatic în acest sens", a afirmat luni Jens Stoltenberg, potrivit Politico.eu.

Oficiali de rang înalt din SUA şi Rusia s-au întâlnit luni, la Geneva, pentru a discuta despre teme de securitate internaţională, pe fondul tensiunilor generate de presiunile militare ruse asupra Ucrainei. Delegaţia Statelor Unite este condusă de subsecretarul de Stat Wendy Sherman, iar cea a Rusiei de Serghei Riabkov, adjunct al ministrului de Externe. Reuniunea va fi urmată de o sesiune de Consiliului NATO-Rusia şi de discuţii în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Înaintea reuniunii de luni, Washingtonul a cerut Moscovei să reducă presiunile militare, iar Moscova a semnalat că nu va face "nicio concesie" privind solicitările de a primi garanţii de securitate din partea NATO.

Un oficial din cadrul Administraţiei SUA a explicat că negocierile de luni vor fi "serioase şi concrete", dar "exploratorii", fără a fi stabilite angajamente ferme, conform site-ului SwissInfo.com.

Administraţia Vladimir Putin solicită garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi că nu va instala armament ofensiv în apropierea frontierelor ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici