Joe Biden calcă pedala de acceleraţie în campania de vaccinare: sute de milioane de americani vor fi vaccinaţi până la finalul verii

Preşedintele american Joe Biden a anunţat marţi că administraţia sa va accelera campania de vaccinare şi va spori dozele de vaccin disponibile săptămânal cu 16%, începând de săptămâna viitoare, întrucât el speră ca SUA să aibă destule doze pentru a vaccina 300 de milioane de americani până la finalul verii, cel târziu începutul toamnei, potrivit CBS News.

514 afișări
Imaginea articolului Joe Biden calcă pedala de acceleraţie în campania de vaccinare: sute de milioane de americani vor fi vaccinaţi până la finalul verii

„Va fi una dintre cele mai dificile provocări operaţionale cu care ne-am confruntat ca naţiune”, a declarat Biden legat de eforturile campaniei de vaccinare.

De asemenea, el plănuieşte să se coordoneze mai bine cu guvernatorii americani şi va transmite din timp notificări legate de volumul viitoarelor doze pe care le primesc în statele pe care le conduc.

El a menţionat că sistemul de distribuţie stabilit de administraţia Trump este chiar mai dezastruos decât a anticipat.

Totalul dozelor de vaccin distribuite statelor, teritoriilor şi triburilor de amerindieni va creşte de la 8,6 milioane de doze pe săptămână la 10 milioane de doze şi se va menţine la acest nivel pentru următoarele trei săptămâni.

Astfel, guvernatorii sunt anunţati cu trei săptămâni înainte care va fi volumul de doze primite în statul lor, ceea ce le dă destul timp să se pregătească pentru distribuţie.

Biden a numit distribuţia vaccinului un efort asemănător unei perioade de război, în contextul în care 400.000 de americani au murit într-un an de pandemie.

Preşedintele american speră că vor fi vaccinaţi 300 de milioane de americani „până la finalul verii sau până la începutul toamnei”. Biden i-a îndemnat pe americani să continue să respecte măsurile de protecţie impuse de autorităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici