Joe Biden va prezenta joi planul său de redresare economică, în valoare de 1.5 trilioane de dolari

  • Preşedintele ales, Joe Biden, va dezvălui, joi, planul său de stimulare a economiei.
  • Bugetul alocat pentru pachetul de stimulente este de peste 1.5 trilioane de dolari.
  • Biden şi-a argumentat bugetul spunând că ”dacă investim repede, la început, putem să reducem din impactul economic pe termen lung”.
750 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va prezenta joi planul său de redresare economică, în valoare de 1.5 trilioane de dolari

Preşedintele ales, Joe Biden, va dezvălui, joi, planul său de stimulare a economiei. Planul se adresează, în principal, comunităţilor minoritare şi presupune o linie de salvare economică, cu un buget de peste 1.5 trilioane de dolari, relatează Reuters.

Joe Biden a promis în campania electorală că va lua în serios pandemia de coronavirus, spre deosebire de contracandidatul său, Donald Trump. Planul său de relansare economică pare să fie prima decizie pe care o va lua în calitate de preşedinte, şi care va susţine, astfel, promisiunea sa din timpul alegerilor.

Cabinetul lui Joe Biden se va ocupa de implementarea acestui plan, alături de cei din Congres, începând cu prima zi în funcţie, 20 ianuarie.

Bugetul alocat pentru pachetul de stimulente este de peste 1.5 trilioane de dolari. Cea mai mare parte din buget va fi alocată comunităţilor minoritare: ”Veţi observa că planul pune accentul pe comunităţile defavorizate”. Biden şi-a argumentat bugetul spunând că ”dacă investim repede, la început, putem să reducem din impactul economic pe termen lung”.

De asemenea, preşedintele ales a promis că va investi miliarde de dolari în distribuţia vaccinului COVID-19, redeschidere şcolilor şi alte instituţii ale statului, pentru a împiedica pierderea locurilor de muncă pentru cei care lucrează în sectorul public.

Peste 380.000 de persoane au murit în SUA, din cauza COVID-19. Din cauza restricţiilor, mai multe business-uri s-au închis şi rata şomajului a crescut de la o lună la alta.

Trump a iniţiat şi el propunerea unui ajutor financiar pentru cei defavorizaţi, însă mulţi dintre colegii săi republicani s-au opus din cauza bugetului prea mare. Prin urmare, Biden s-ar putea lovi de aceeaşi atitudine din partea republicanilor, dar, spre deosebire de Trump, el ar putea fi ajutat de colegii săi democraţi, care controlează atât Senatul, cât şi Camera Reprezentanţilor.

Joe Biden şi-a propus să prezinte planul său în timpul unui discurs, pe care îl va susţine în prime-time, joi, în ciuda dramei care monopolizează acum acţiunea de la Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici