John Bolton avertizează împotriva ingerinţelor Chinei, Iranului şi Coreei de Nord în următoarele alegeri din Statele Unite

John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, a declarat că SUA se tem de ingerinţe ale Chinei, Iranului şi Coreei de Nord în următoarele alegeri electorale, relatează site-ul cotidianului Daily Mail.

1060 afișări
Imaginea articolului John Bolton avertizează împotriva ingerinţelor Chinei, Iranului şi Coreei de Nord în următoarele alegeri din Statele Unite

John Bolton avertizează împotriva ingerinţelor Chinei, Iranului şi Coreei de Nord în următoarele alegeri din SUA

Consilierul prezidenţial a nominalizat cele trei ţări, duminică, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Daily Mail.

"Pot spune cu siguranţă că există suficiente îngrijorări la nivelul securităţii naţionale privind ingerinţe din partea Chinei, Iranului şi Coreei de Nord, pentru care luăm măsuri cu scopul de a le preveni. Acestea sunt ţările de care suntem cei mai îngrijoraţi", a declarat Bolton.

"Toţi cei care sunt concentraţi asupra Rusiei ar trebui să îşi îndrepte atenţia în altă direcţie, China. Dar în final, dacă suntem bine pregătiţi, ne vom înţelege cu toată lumea", a adăugat acesta.

Consilierul prezidenţial susţine că nu poate oferi mai multe detalii privind măsurile luate, însă a specificat că securitatea cibernetică reprezintă o prioritate pentru Statele Unite.

"Avem nevoie să stabilim măsuri de descuraja astfel încât adversarii noştri, care au condus operaţiuni cibernetice împotriva noastră sau care le planifică să înţeleagă că vor plăti un preţ mai mare dacă fac acest lucru", a afirmat Bolton.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici