John Kerry a fost cazat în hotelul unui om de afaceri din Myanmar aflat pe lista de sancţiuni a SUA

Secretarul de Stat John Kerry a fost cazat într-un hotel aparţinând unui controversat om de afaceri din Myanmar, aflat pe lista de sancţiuni a SUA, cu ocazia participării la o reuniune a miniştrilor de Externe organizată de Asociaţia naţiunilor din sud-estul Asiei (ASEAN) în capitala Naypyidaw.

145 afișări
Imaginea articolului John Kerry a fost cazat în hotelul unui om de afaceri din Myanmar aflat pe lista de sancţiuni a SUA

John Kerry a fost cazat în hotelul unui om de afaceri din Myanmar aflat pe lista de sancţiuni a SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hotelul din capitala Myanmarului este operat de grupul francez Accor, dar este proprietatea omului de afaceri Zaw Zaw, multă vreme considerat un apropiat al regimului militar birman şi care se află în continuare pe lista de sancţiuni a Statelor Unite, relatează The Independent, în ediţia online.

Alături de Marea Britanie şi alte ţări din Europa, Statele Unite au anulat în 2012 o serie dintre sancţiunile impuse regimului din Myanmar, în condiţiile în care noul Guvern a decis eliberarea prizonierilor politici şi a început un proces de democratizare a ţării.

Potrivit The Wall Strett Journal, omul de afaceri Zaw Zaw, care conduce grupul Max Myanmar, figurează printre cele aproximativ 200 de companii şi persoane aflate în continuare pe lista de sancţiuni a Trezoreriei americane, menţinută în special pentru legăturile cu militarii care s-au aflat la putere şi a căror influenţă rămâne crescută în ţară.

În pofida dezvăluirilor din presă, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki, a asigurat că şeful diplomaţiei de la Washington nu a încălcat nicio regulă. Ea a explicat că legislaţia SUA privind aplicarea sancţiunilor include prevederi speciale în cazul activităţilor legate de călătorii, inclusiv cazarea la hotel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici