John Kerry condamnă regimul sirian pentru utilizarea de TNT în atacurile de la Alep

Secretarul de Stat american, John Kerry, a condamnat, marţi, "barbaria" de care dă dovadă, în opinia sa, regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad în utilizarea butoaielor umplute cu explozivi.

298 afișări
Imaginea articolului John Kerry condamnă regimul sirian pentru utilizarea de TNT în atacurile de la Alep

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În fiecare zi în care butoaie umplute cu explozivi cad peste Alep, regimul al-Assad îşi arată lumii adevărata faţă", a afirmat Kerry într-un comunicat.

"Acesta este ultimul act de barbarie al unui regim care a recurs la tortura în masă şi organizată, care a utilizat arme chimice şi care înfometează comunităţi întregi împiedicând livrarea de hrană pentru civilii sirieni", a continuat el.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), armata siriană a multiplicat în ultimele trei săptămâni atacurile cu TNT împotriva sectoarelor rebele din Alep, pe care încearcă să le preia sub control.

Butoaie umplute cu explozivi au fost aruncate din nou, marţi, din elicoptere ale armatei, provocând moartea a opt civili, dintre care cinci copii. Raidurile efectuate în ultimele trei zile de armata siriană s-au soldat cu peste 150 de morţi.

"Ţinând cont de aceste fapte îngrozitoare, poporul sirian nu va putea vreodată să accepte un guvern legitim din care (Bashar) al-Assad ar face parte", a mai explicat şeful diplomaţiei americane, referindu-se la negocierile dintre regim şi opoziţie, organizate pentru a pune capăt conflictului sângeros din Siria.

Aceste negocieri s-au încheiat vineri, fără ca cele două părţi să ajungă la un rezultat.

Peste 136.000 de persoane au fost ucise în aproape trei ani de conflict.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici