John Kerry declară că Rusia nu trebuie "să se izoleze prin propriile acţiuni"

Rusia nu trebuie "să se izoleze prin propriile acţiuni", a declarat, joi, secretarul de Stat american John Kerry, la reuniunea OSCE de la Basel.

180 afișări
Imaginea articolului John Kerry declară că Rusia nu trebuie "să se izoleze prin propriile acţiuni"

John Kerry declară că Rusia nu trebuie "să se izoleze prin propriile acţiuni" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu avem nici intenţia şi nici dorinţa de a vedea Rusia izolată prin propriile acţiuni", a declarat John Kerry.

"Statele Unite şi ţările care susţin suveranitatea şi drepturile Ucrainei nu doresc confruntarea", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

"De fapt, suntem convinşi că Moscova şi-ar putea recâştiga încrederea şi relaţiile bune contribuind la calmarea tensiunilor", a adăugat John Kerry, într-un discurs susţinut la conferinţa anuală a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

În acelaşi timp, preşedintele rus Vladimir Putin îi acuza pe occidentali, într-un discurs susţinut la Moscova, că au folosit criza ucraineană drept pretext pentru a impune sancţiuni Rusiei. Preşedintele rus a adăugat însă că Moscova nu doreşte "în niciun caz" ruperea relaţiilor cu Occidentul.

Conferinţa OSCE are loc la două zile după ce rebelii proruşi şi autorităţile ucrainene au ajuns la un acord cu privire la un armistiţiu în două dintre punctele fierbinţi ale conflictului din estul Ucrainei: regiunea Lugansk, începând din 5 decembrie, şi aeroportul din Doneţk, scena unor confruntări sângeroase care au loc fără întrerupere de mai multe luni.

Cu toate acestea, Kievul i-a acuzat începând de miercuri pe rebeli de încălcarea armistiţiului pe aeroportul din Doneţk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici