John Kerry: Realegerea lui Bashar al-Assad în 2014 ar însemna continuarea războiului în Siria

Războiul (din Siria) va continua, dacă preşedintele sirian Bashar al-Assad va fi reales în 2014, a declarat secretarul de Stat american John Kerry, citat de AFP.

166 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Realegerea lui Bashar al-Assad în 2014 ar însemna continuarea războiului în Siria

John Kerry: Realegerea lui Bashar al-Assad în 2014 ar însemna continuarea războiului în Siria

"Dacă el (Bashar al-Assad) crede că va soluţiona problemele candidând (la alegerile din 2014), pot să-i spun următorul lucru: în opinia mea, este clar că acest război nu se va termina, atât timp cât el ocupă" această funcţie, a afirmat Kerry într-o conferinţă de presă, la Paris.

Războiul (din Siria) va continua, dacă preşedintele sirian Bashar al-Assad va fi reales în 2014, a declarat secretarul de Stat american John Kerry, citat de AFP.

Kerry consideră că opoziţia siriană va fi împotriva realegerii lui Bashar al-Assad în funcţia de preşedinte.

"Nu cunosc pe nimeni care ar crede că opoziţia (siriană) va fi de acord cu participarea lui Bashar al-Assad la guvernare", a declarat Kerry după o întâlnire cu ministrul de Externe din Qatar, Khalid ben Mohammad al-Attiya.

"El (Bashar al-Assad) i-a bombardat şi gazat pe locuitorii ţării sale. Cum poate această persoană să candideze în mod legal la preşedinţie în viitor?", a spus anterior secretarul de Stat american, la sfârşitul unei reuniuni la Londra.

"Ne concentrăm pe sprijinirea opoziţiei moderate. Vom continua (...), deoarece credem că negocierile sunt necesare", a afirmat Kerry.

De asemenea, Kerry a apreciat că Teheranul ar trebui să accepte ideea unui Guvern de tranziţie în Siria.

Anterior, preşedintele Siriei a declarat că intenţionează să candideze pentru un nou mandat, în 2014, explicând că nu vede niciun motiv pentru care nu ar putea face acest lucru.

"Personal, nu văd niciun obstacol în calea nominalizării mele în cursa prezidenţială", a afirmat liderul sirian într-un interviu acordat postului Al Mayadeen TV.

Începând din martie 2011, Siria se confruntă cu revolte reprimate violent şi un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici