John Kerry va efectua o vizită în Ucraina săptămâna viitoare

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va deplasa în Ucraina sãptãmâna viitoare pentru a oferi susţinere Administraţiei prooccidentale de la Kiev.

358 afișări
Imaginea articolului John Kerry va efectua o vizită în Ucraina săptămâna viitoare

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Departamentului de Stat american, John Kerry va sosi la Kiev pe 5 februarie.

Secretarul de Stat american va avea întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, cu premierul Arseni Iaţeniuk şi cu ministrul de Externe, Pavlo Klimkin.

"Întâlnirile vor avea rolul de a analiza modul în care putem colabora pentru detensionarea situaţiei de pe teren", a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Vizita secretarului de Stat va evidenţia susţinerea acordată de Statele Unite Ucrainei şi poporului ucrainean", a adăugat oficialul american.

Zilele trecute, preşedintele SUA, Barack Obama, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au fost de acord asupra faptului că Rusia trebuie să asume responsabilitatea pentru susţinerea materială oferită separatiştilor din estul Ucrainei.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici