Jose Barroso: Problemele privind integrarea europeană nu au fost generate de România şi Bulgaria

Problemele privind integrarea europeană nu sunt generate de România şi Bulgaria, declară preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, precizând, în altă ordine de idei, că Rusia ar fi putut încerca să îşi extindă sfera de influenţă asupra Bulgariei şi ţărilor baltice dacă nu erau membre UE.

965 afișări
Imaginea articolului Jose Barroso: Problemele privind integrarea europeană nu au fost generate de România şi Bulgaria

Jose Manuel Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat, în ultima conferinţă de presă a mandatului de preşedinte al CE, dacă admiterea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană a fost suficient de credibilă, Barroso a afirmat: "Imaginaţi-vă o secundă că aceste ţări nu ar fi devenit membre UE. În acest caz, probabil nu am mai discuta despre criza din Ucraina. Probabil am discuta despre Bulgaria sau despre ţările baltice".

Admiterea acestor ţări "a fost decizia corectă. Desigur, nu a fost perfect. Dar să vă spun sincer – problemele pe care le-am avut în toţi aceşti ani cu integrarea europeană oare au fost din cauza Bulgariei şi României? Bineînţeles că nu", a subliniat Barroso, citat de agenţia Focus.

Există vechi state membre UE care fac procesul decizional mult mai dificil decât ţările admise de curând, a explicat preşedintele în funcţie al Comisiei Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici