Jose Manuel Barroso: Kadhafi este parte a problemei şi nu a soluţiei şi trebuie să plece

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a apreciat, miercuri, că liderul libian, Muammar Kadhafi, reprezintă "o parte a problemei, şi nu a soluţiei" şi că "a venit momentul ca el să plece".

25 afișări
Imaginea articolului Jose Manuel Barroso: Kadhafi este parte a problemei şi nu a soluţiei şi trebuie să plece

Jose Manuel Barroso: Kadhafi este parte a problemei şi nu a soluţiei şi trebuie să plece (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evenimentele au arătat clar că Muammar Kadhafi este parte a problemei şi nu a soluţiei. Este momentul să plece", a apreciat Barroso, la încheierea unei întâlniri a Colegiului comisarilor europeni.

El a anunţat miercuri şi vizita în Africa de Nord a comisarului pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva, care urmează să facă o evaluare a situaţiei din regiune, şi a precizat că ajutorul de urgenţă european alocat pentru rezolvarea problemelor umanitare din Libia va creşte de la 3 la 10 milioane de euro.

"Comisarul Georgieva merge chiar astăzi (miercuri - n.red.) în regiune", a afirmat Barroso.

Şeful diplomaţiei europene, Catherine Ashton, "a prezentat un raport foarte îngrijorător în legătură cu situaţia din Libia", a adăugat el. Barroso a precizat că Georgieva va merge la graniţa dintre Libia şi Egipt, dar şi la frontiera dintre Libia şi Tunisia, unde zeci de mii de persoane încearcă să părăsească teritoriul libian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici